rimpelbehandeling

De laatste jaren heeft er zich een hele evolutie voorgedaan in de aanpak van huidveroudering. Waar vroeger de nadruk lag op plastische chirurgie, is deze nu verschoven naar minder invasieve technieken.

Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden om de huidkwaliteit te verbeteren en het verouderingsproces te ondersteunen op een heel natuurlijke manier.

Zo kan u een verzorgd en fris voorkomen bewaren zonder dat u daarvoor  uw dagdagelijkse activiteiten hoeft te onderbreken. 

Rimpels kunnen veroorzaakt worden door fronsen, maar ook door vermindering van de huidelasticiteit, door huidverdunning en volumeverlies. Ze ontstaan meestal door een combinatie van deze factoren die een individuele aanpak vragen. 

Uitgaande van een vast prijsschema wordt voor uw concrete behandeling een individuele prijs opgemaakt tijdens het intake-gesprek.

Rimpelbehandeling vraagt steeds een individuele aanpak. Tijdens een intake-gesprek wordt een persoonlijk behandelingsplan voorgesteld.

Injectie van spierontspanners Rimpels kunnen dynamisch zijn als ze veroorzaakt worden door het samentrekken van spieren. De injectie van spierontspanners kan hiervoor een oplossing bieden. 

Dynamische rimpels ontstaan door het aanspannen van bepaalde gelaatsspieren. Zo ontstaan voorhoofdsrimpels, groeven tussen de wenkbrauwen, kraaienpootjes, verticale rimpels bij het optrekken van de neus (zogenaamde bunny lines), of een golfbal-effect van de kin. Onbehandeld zullen dynamische rimpels bij verlies van huidelasticiteit tijdens het verouderingsproces statisch worden. Deze fronsspieren kunnen gerelaxeerd worden door toxines, zogenaamde spierontspanners, te injecteren. Door deze producten correct en niet overdreven toe te dienen, kunnen ook harde, gespannen of boze gelaatstrekken verzacht worden, zonder dat dit uw gelaatsuitdrukking wegneemt of uw mimiek benadeelt. Ook de ontspanning van de huidspier van de hals geeft een mooi effect.  Als het effect uitgewerkt is, kan de behandeling herhaald worden, maar dit hoeft niet. Doordat u een aantal maanden de rimpels er niet dieper hebt ingeprent, blijft er een gunstig effect over. Als u de behandeling vroeg genoeg start, geeft dit een preventief effect op rimpelvorming. Zo evolueren dynamische rimpels niet naar statische rimpels. De verbetering van voorhoofdrimpels met dit toxine werkt vaak therapeutisch op spanningshoofdpijn.

Fillers  Eén van de belangrijkste oorzaken van rimpelvorming is volumeverlies. Het verouderingsproces geeft enerzijds aanleiding tot botverlies, slinken van vetkussentjes en huidverdunning door collageenverlies. Volumeherstel met fillers of vulstoffen geeft een mooi herstel van de rondingen in het gelaat, verzacht de rimpels, vult ingevallen wangen en handen terug mooi op. Deze fillers geven uw huid ook haar vitaliteit terug door de onderliggende hydratatie.

Fractionele CO2-laserbehandeling 
Bij een globale zeer oppervlakkige rimpelvorming is een aanpak van de bovenste huidlaag aangewezen. Met fractionele CO2-laserbehandeling kan een groter oppervlak van de huid strakker en jeugdiger worden gemaakt in één behandeling. Dit kan zowel voor een bepaalde zone, zoals bijvoorbeeld de zone rond de mond of rond de ogen, als voor het hele gelaat. Deze behandeling corrigeert tegelijk kleine huidoneffenheden en kleurverschillen.

Injecties 
Is eerder een huidversteviging aangewezen voor oppervlakkige rimpelvorming, dan kunnen oppervlakkige injecties met huidverbeterende stoffen een mooi resultaat opleveren. Bij herhaling geven deze een langdurig effect.

Ultrasoundbehandeling 
Bij beginnende verslapping van de huid kan op een niet-invasieve manier  een verbetering van de huidkwaliteit bekomen worden door ultrasoundbehandeling. Deze kwaliteitsverbetering brengt een liftend effect met zich mee na verloop van enkele maanden.

Draadjeslifttechniek 
Een onmiddellijk liftend effect kan beoogd worden met de draadjeslifttechniek.