draadjeslift

Wat is het?

Bij een draadjeslift wordt door het gebruik van resorbeerbare draden een liftend effect bekomen op een minder invasieve manier dan met chirurgie.
De draden bestaan uit hetzelfde materiaal als verteerbare hechtingsdraden.

Hoe werkt het?
De iets dikkere vormen worden geplaatst onder lokale anesthesie, zodat de plaatsing altijd pijnloos is. Deze geven het meest liftende effect. In dunnere huidzones worden fijnere draden gebruikt voor huidversteviging.
Deze techniek geeft een onmiddellijke versteviging van de huid enerzijds. Anderzijds zal het resorbtieproces van deze draadjes celvernieuwing stimuleren en een duurzame huidverbetering uitlokken.
Onmiddellijk na de plaatsing kan een lichte zwelling of een kleine bloeduitstorting zichtbaar zijn. Bij aanraking van de behandelde huid kan deze licht gevoelig zijn gedurende enkele dagen.
De draden worden onder de huid geplaatst, waardoor een verstevigend effect wordt gecreëerd. De PDO-draden stimuleren ook de collageenproductie en de bloedtoevoer naar het behandelde gebied, zodat na resorbtie van de draden (die gemiddeld 180 dagen duurt) er nog steeds een positief effect van het eigen weefsel overblijft.


Toepassingen
Met deze techniek kan de dermatoloog een wanglift, kinlift of halslift uitvoeren, maar ook voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, rokerslijntjes, marionetlijnen, neus-lippenlijnen en decolletérimpels kunnen hiermee verbeterd worden. Soms wordt de techniek ook toegepast voor armen en dijen.
Zie rimpelbehandelingen voor andere mogelijke oplossingen om rimpels weg te werken.