injecties met fillers

Hoe werkt het? 
Injecties met fillers zijn diepere injecties die zorgen voor volumeherstel en die een diepe hydratatie en collageenstimulerende werking uitlokken
Als vulstoffen of injectables maakt de dermatoloog gebruik van afbreekbare stoffen, namelijk gels die gelijkaardig zijn aan het lichaamseigen hyaluronzuur, de meest toegepaste en veiligst gebleken fillers.
Ze worden vrijwel pijnloos geïnjecteerd, ofwel met een fijne naald ofwel met een canule. Als de fillers afgebroken zijn blijft er nog steeds een verbetering van de huidkwaliteit over. 
Er worden nooit permanente fillers gebruikt.


Toepassingen
Fillers of vulstoffen zijn best gekend om hun vullend vermogen voor de verbetering van rimpels en groeven. Ze worden ook vaak aangewend voor de correctie van volumeverlies dat zich voordoet bij het verouderen.

  • Het terugbrengen van dit verloren volume herstelt de normale contouren, geeft het gelaat zijn rondingen terug en heeft automatisch een liftend effect. Dit geeft een jeugdiger voorkomen zonder de gelaatstrekken te veranderen. Uw omgeving zal zien dat u er goed uitziet, maar kan niet zeggen dat u veranderd bent. Het effect oogt zeer natuurlijk. Deze techniek wordt bij een volledige gelaatsbehandeling daarom ook liquid face lift genoemd.
  • Deze techniek kan ook aangewend worden om het verlies aan vetweefsel onder de huid van de handen te corrigeren en de pezen minder zichtbaar te maken.
  • Ook correctie van de ellebogen en van de dijen boven de knieën is mogelijk. Correctie van huidverslapping in de hals is ook een mooie indicatie voor deze techniek.