acne en littekens

Acne behandeling

Acne-problemen vragen in eerste instantie een medische benadering. In onze praktijk in Sint-Niklaas bekijken we eerst de oorzaak om een gepaste behandeling te kunnen aanbieden.
Behandelingen met producten voor uitwendige behandeling thuis, indien nodig in combinatie met verscheidene types medicatie, kunnen voor de meeste patiënten een oplossing bieden.
Soms kunnen gelaatsverzorgingen, peelings of litteken behandelingen door de dermatoloog een mooie aanvulling bieden.

Littekenbehandeling

De verbetering van een storend litteken omvat vele aspecten die voor elk litteken afzonderlijk moeten geëvalueerd worden. Een litteken kan dik, rood en hard zijn, maar anderzijds ook te dun of diep.
Sommige correcties worden best chirurgisch aangepakt.

Verscheidene types laserbehandeling kunnen een mooie verbetering teweegbrengen, zoals bijvoorbeeld met Yag-laser, fractionele CO2-laser of verbetering van de kleur met IPL. Deze behandelingen kunnen ook gecombineerd worden.
Een litteken kan nooit volledig verdwijnen.

Fractionele CO2-laserbehandeling

Met fractionele CO2-laserbehandeling-laserbehandeling worden speldepuntkleine wondjes veroorzaakt in combinatie met een thermisch effect. Het natuurlijke genezingsproces brengt zo een gecontroleerde en veilige huidverjonging op gang. Hierbij is vooral de verbetering van talrijke oppervlakkige rimpeltjes opmerkelijk (huidverstrakking), maar ook de huidskleur verfrist en kleine oneffenheden verdwijnen.
Op deze manier kan ook littekenbehandeling uitgevoerd worden. Het genezingsproces van de wondjes neemt gemiddeld een vijftal dagen in beslag. Een lichte roodheid die dan tijdelijk overblijft kan gecamoufleerd worden.