kleur- en textuurverbetering

kleurverbetering

Kleurverschuivingen van onze huid worden door multipele factoren bepaald.

Vermoeidheid, deshydratatie, rookgewoonten en zonbeschadiging laten onmiskenbaar hun tekens na. Preventie is hier van primordiaal belang. Zie onze tips om de huid jong te houden.
Erfelijke aanleg, hormonale veranderingen en leeftijd kunnen pigmentverschuivingen, roodheid en vaattekening veroorzaken.
In onze dermatologische praktijk in Sint-Niklaas kunnen we met verscheidene types laserbehandelingen en met peelings kleurverschillen egaliseren en de huidtint opfrissen.

Rode wangen (deze behandeling kunnen wij tijdelijk niet aanbieden)
Zowel een blijvende roodheid op de wangen, als blozen en vaattekening kunnen zeer mooi verbeterd worden met de gepaste laserbehandelingen.
De behandelingen voor blos worden meestal een viertal keer herhaald op tijd van een paar maanden. Ze zijn niet pijnlijk en laten geen zichtbare neveneffecten na. Deze behandeling veroorzaakt automatisch ook een aangenaam effect van textuurverfijning, waarvoor deze behandeling ook geïndiceerd is. Deze behandelingen kunnen heel het jaar door worden toegepast. Meestal is een combinatie met behandeling voor blijvende roodheid (couperose of rosacea) aangewezen.

Couperose of rosacea
De behandeling van rosacea wordt meestal slechts één- of tweemaal toegepast. U kunt enkele dagen wat roder zijn en een lichte zwelling vertonen. Met wat aangepaste make up mag u dit camoufleren.
Deze behandeling mag maar uitgevoerd worden na zeer strikt vermijden van elke UV-blootstelling gedurende 6 weken. U mag ook geen zelfbruiner hebben aangebracht voor deze behandeling.
Na de behandeling moet u nog tenminste 4 weken elke UV-blootstelling vermijden. Deze behandeling corrigeert in eenzelfde sessie ook in grote mate pigmentvlekken die het gevolg zijn van zonneschade en leeftijd.
Deze behandeling kan toegepast worden in het gelaat, de hals en het decolleté. IPL...
Meer prominente bloedvaatjes kunnen weggewerkt worden met Yag-laser.

Pigmentvlekken of ouderdomsvlekken
Deze soms storende vlekken kunnen met laserbehandeling in grote mate verbeterd worden, zodat een mooie egalisatie van de huidtint wordt bekomen, daar deze behandeling tegelijk ook op roodheid werkt.
Deze toepassing wordt vaakst gebruikt voor het gelaat, de hals, de décolleté en de handen, maar kan ook uitgevoerd worden op de armen, de benen en het lichaam.

textuurverbetering

Grove poriën in het hele gelaat of in de centrale gelaatszone kunnen op twee manieren verfijnd worden.

Enerzijds kan een reeks peelings uitgevoerd worden.

Anderzijds worden heel mooie effecten bereikt met een diepe opwarming van de huid met Yag-laserbehandeling. Het effect wordt duurzaam als er een viertal sessies worden uitgevoerd. Meestal wordt er 3 weken gewacht vooraleer een volgende beurt toe te passen, maar deze termijn hoeft niet strikt te zijn. Al na een eerste beurt voelt de huid veel gladder aan en gaat ze crèmes fijner absorberen. Er treedt een merkbare huidvernieuwing op.

Indien u dit wenst, kunt u sporadisch een onderhoudsbehandeling laten uitvoeren. Deze behandeling geeft automatisch een verbetering bij patiënten die last hebben van blozen, waarvoor deze behandeling ook geïndiceerd is.