storende transpiratie

Overvloedig transpireren in normale omstandigheden is vaak een probleem. Sommige mensen hebben last van overdreven zweten over het hele lichaam. Hiervoor kan uitzonderlijk medicatie voorgeschreven worden. Veel vaker hebben mensen last van “okselvijvers”, soms in die mate dat heel hun sociaal leven eraan aangepast wordt.

Dit probleem kan verholpen worden.

In de lichtere gevallen kan een product voor thuisgebruik al heel wat verbetering geven. Ook een thuisbehandeling met iontoforese is een mogelijkheid voor de minder ernstige gevallen, maar deze heeft maar effect zo lang u de behandeling volhoudt.

Injecties met spierontspanners

Zweetoksels kunnen geruime tijd verholpen worden door de zone onder de oksels te injecteren met een toxine, een zogenaamde spierontspanner, dat de zweetproductie stillegt of drastisch vermindert. Het injecteren gebeurt in onze praktijk met nieuwe, uiterst fijne naaldjes, de zogenaamde 'invisible needle'. Als u dit wenst kan vooraf een oppervlakkig verdovende gel worden aangebracht waardoor u de injecties bijna niet meer voelt. De meeste patiënten kunnen de warme zomermaanden overbruggen met één behandeling. De behandeling kan zonder gevaar herhaald worden als u dit wenst.