PRP-behandeling

Wat is PRP?

PRP is een behandeling met Plaatjes Rijk Plasma (PRP), soms ook bekend onder de Engelse naam Platelet Rich Plasma.

Effect
De groeifactoren in het plasma stimuleren de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. De huid wordt steviger en tevens elastischer. Je krijgt een stralende, strakkere huid. Omdat gebruik wordt gemaakt van je eigen bloed, noemen sommigen het ook wel de 'vampire facelift'.

Resultaat
We gebruiken PRP voor huidverbetering van je gezicht, hals, decolleté en handen. Het is uitermate geschikt voor volumeherstel van de huid en de behandeling van fijnere rimpels. Daarbij kan een algehele huidverbetering worden bereikt met mesotherapie, waarbij meerdere, oppervlakkige injecties worden gegeven. Voor een duurzaam effect zijn er minimum 3 behandelingen nodig. Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling is aangewezen. PRP kan ook worden gebruikt om haaruitval(alopecia) te voorkomen en de kwaliteit van het haar te verbeteren. Bij een haartransplantatie wordt PRP gebruikt om de overlevingskans van grafts (overplaatsen van haarzakjes) te verbeteren en de genezing te bespoedigen.

Veilig
De behandeling is vrijwel pijnloos en snel. Je wordt behandeld met je eigen bloed en daarom is de behandeling heel veilig. Daarnaast vinden veel patiënten het fijn dat er geen chemische of giftige stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar hun eigen bloed.