permanente ontharing

Wij kunnen deze behandeling tijdelijk niet aanbieden.

We kunnen in onze praktijk in Sint-Niklaas ongewenste beharing permanent verminderden door laserbehandeling.
De techniek is zeer efficiënt voor een probleem van ingroeiende haren.

Toepassingen
Behandelingen worden het vaakst uitgevoerd in het gelaat, de bikini-zone, en de benen, maar ook de rug, de armen, de tepels en andere zones kunnen behandeld worden.

Hoe werkt het?
Deze techniek is alleen effectief op donker haar. De verklaring hiervoor is dat de lichtbundel specifiek door melaninepigment wordt geabsorbeerd. Deze absorptie veroorzaakt de verbranding van de (gepigmenteerde) haarstoppel, waarbij de vrijgekomen warmte de haarkiem moet vernietigen. Als er zich geen of onvoldoende pigment in de haarstoppel bevindt, zal de haarkiem niet vernietigd worden. Een dik donker haar is dus gemakkelijker te behandelen dan een licht fijn haar.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De vernietiging van de haarkiem is niet altijd volledig in één enkele behandeling. Daarom zal een zeker percentage behandelde haren nog terug groeien, maar fijner zijn. Alleen wanneer een haar zich in de groeifase bevindt reikt de stoppel tot aan de haarkiem. Daardoor zijn niet alle haarkiemen aangepakt in één beurt.
Omdat niet alle haren tegelijk in de groeifase zitten zijn er gemiddeld een 6-tal behandelingsbeurten nodig om een bevredigend resultaat te bekomen (dit wil zeggen een miniaturisatie van de haarfollikels).
Daarom moet er ook een tussentijd van 6 tot 12 weken gerespecteerd worden tussen twee behandelingsbeurten, afhankelijk van de zone die u wil laten behandelen.

Hoe definitief is de ontharing?
Sommige lichaamszones zijn vlotter te behandelen dan andere. Soms is een onderhoudsbehandeling nodig na bijvoorbeeld een jaar. Laserontharing voorkomt niet dat nieuwe haarfollikels hormonaal gestimuleerd worden. Dit komt het vaakst voor op de kin bij vrouwen in de menopauze.

Voorbereiding - goed om weten
De ongewenste haren mogen niet meer geëpileerd worden vanaf 2 maanden voorafgaand aan de laserbehandeling. De haren hebben die tijd nodig om terug in de groeifase te komen. De zone die u wil laten behandelen mag absoluut niet aan UV-straling blootgesteld zijn in de 2 maanden voorafgaand aan de behandeling, omdat ook het pigment in uw huid de lichtenergie kan absorberen en zo kunnen brandwondjes ontstaan. U bent dan ook een ideale kandidaat als u donkere haren hebt op een lichte huid. Na de behandeling moet u vermijden dat de behandelde zone aan UV-straling wordt blootgesteld gedurende 2 weken.